Akvarellitila-mikä se on ?

Akvarellitila voi olla keskittynyt mielen tila, joka maalarin  on saavutettava pystyäkseen työskentelemään.

Akvarellitila on myös maalarin fyysinen työskentelytila, jossa on tarpeelliset välineet. Se on se paikka, johon työt voi jättää odottamaan seuraavaa työskentelyhetkeä jos maalaus keskeytyy.

Lokakuussa 2011 Akvarellitila on myös vuorovaikutteinen maalausprojekti Galleria Tilassa. Siirrän työpöydän galleriaan yhden kuukauden ajaksi. Siirrän sinne nähtäväksi myös ne maalaukset, jotka lokakuun alkuun mennessä olen näyttelyä varten tehnyt. Galleriassa jatkan sarjaa kuva kuvalta.

Kutsun projektiin osallistumaan myös muita maalareita
Kutsutut taiteilijat saavat oman päivänsä galleriassa ja työskentelevät siellä gallerian aukioloajan ja halutessaan pidempäänkin. Tällä tavoin syntyneistä töistä muodostuu sarja paperin koon , ripustuksen ja  materiaalivalinnan perusteella. Sisältöratkaisut ovat luonnollisesti kaikkien omat.

Maalauksen koko on ¼ Archesin 300g:sta arkista eli 28x39cm. Käytettävien materiaalien ja välineiden valikoima on laaja. Akvarellivärien lisäksi ovat mukana  guassi ja tussi, akvarellikynät- ja liidut sekä erilaiset piirtimet.
Myös osallistuvat taiteilijat voivat lisätä väline- ja materiaalivaitoehtoja  omien mieltymystensä mukaan.

Maalatessa puolijulkisessa tilassa tutkimme toisten töiden läsnäolon ja vieraassa paikassa syntyvien mielleyhtymien vaikutusta omaan työhömme. Myös yleisön läsnäolo ja kommentit galleriavieraiden käydessä vaikuttavat ajatuksiin ja sitä kautta teokseen. Pystymmekö työskentelemään “häirittyinä” on yksi mielenkiintoinen kysymys.
Syntyyhän ihmisillä lauluja ja runojakin hälinän keskellä, miksei myös maalauksia. Tämä näyttely jatkaa asian pohdintaa ja kutsuu muitakin kokeilemaan tilannetta.
Muiden maalareiden tullessa mukaan tapahtumaa voisi verrata soittajien jammailuun, jossa kunkin soololla on aikansa ja arvonsa syntyvän kokonaisuuden kannalta.

Projektiin mukaan tuleva taiteilija voi itse päättää tuleeko päivän aikana maalattu teos sarjan jatkoksi gallerian seinälle ripustettavaksi.  Kuvallisten tai kirjallisten terveisten saamista kultakin taiteilijalta pidän kuitenkin projektin kannalta arvokkaana.

Taiteilijoiden kutsuminen, mahdollisimman mukavien työskentelyolosuhteden järjestäminen, ripustuksen muuttaminen ja blogin päivittäminen on minun tärkein tehtäväni projektin tässä vaiheessa.

Galleriassa työskentelevien taiteilijoiden aikataulu ja sarjan kehittyminen  näkyy  tässä blogissa näyttelyn aikana. Yleisö on tervetullut galleriaan ti-su klo 12-18 koko lokakuun ajan.

Näyttelystä tietoja löytyy osoitteella:
http://nayttely.info/ Tila-gallerian informaatiosta. Tila-galleria löytyy myös facebookista: http://www.facebook.com/groups/191300048527